Startsidan Inackordering Undervisning Hästar Helena Till salu Blandat Kontakt
Eyvör frá Gardsá

Eyvör med nyfödde Kiljan

Eyvör är den andra hästen vi köpte. Numera är hon mamma på heltid, senaste avkomman är Gjöf, 2 år. Sedan tidigare har hon sonen Kiljan, 8 år, och döttrarna Móa, 7 år, och Hedda, 5 år. Eyvör är en underbar ridhäst med en fantastiskt smidig skritt, en härlig mjuk och vacker tölt och mycket pass. Jag kallar Eyvör min "en-gång-i-livet-häst". Hon är så klok, vi är bästa vänner och hon litar blint på mig och jag på henne. Alla ridturer på henne kännetecknas av en stor lyckokänsla. Mindre lyckosamma ridturer kan räknas på ena handens fingrar. Hon har mycket motor, är lydig och lyhörd och har en superpositiv arbetsvilja. Vill alltid vara till lags och gör alltid sitt bästa.

I slutet av 90-talet tävlade vi en hel del. Jag vågar påstå att hon älskade det. Om det fanns åskådare och musik "sträckte" hon alltid lite extra på sig och gick då oftast bättre än annars. Ofta är det ju annars tvärtom, det går finfint "hemma på vägen" men när man kommer in på en ovalbana är det inte lika lätt. Åtminstone är det så för oss amatörer. När jag hade henne inackorderad på Östad säteri passerade man ofta ovalbanan när man skulle rida ut. Eyvör är den enda häst jag ridit där som försökte smita in på ovalbanan.

Vi tävlade 5-gång också men hennes bästa gren var T2 där vi alltid fick fina poäng, vanligtvis runt 6,50 totalt. I långtygelmomentet fick hon oftast 7-or och vid ett par tillfällen till och med 8,5. Det blev många blågula rosetter.


Uppdaterad den 28 juli 2008 - Copyright ©Anstorp Islandshästgård