Startsidan Inackordering Undervisning Hästar Helena Till salu Blandat Kontakt
Skúmur "Ragnar" frá Brekku
Gammal man behöver hjälp med att klia sig
Ragnar eller Skúmur som han egentligen heter kom till oss hösten -06. Men jag lärde känna honom för många år sedan när jag hade Rani och Eyvör inackorderade på Stuteri Stenholmen. Då fanns Ragnar också där i privatstallet. Sedan han kom till Sverige har han aldrig kallats för något annat än Ragnar. Anledningen var, tror jag, att han köptes från en gubbe (på Island) som hette så. Det var nog helt enkelt lättare att komma ihåg än Skúmur och sedan blev det hängandes kvar. Jag har för mig att i samma veva kom det hästar från Island som blev kallade Prestur för att han var köpt från en präst, och Kokkur, som var köpt från en kock. Även deras smeknamn fastnade.

Ragnar var mycket vacker i sin ungdom. Stor och svart med mycket man och pannlugg. En riktig snygging och dessutom en fin 5-gångshäst. Den Ragnar som kom hit förra hösten hade inte mycket gemensamt utseendemässigt med den unge Ragnar som jag mindes. Efter att jag tappade kontakten med honom hade han utvecklat eksem. När han klev av transporten här hade han nästan ingen man eller pannlugg längre och ganska mycket eksem över hela kroppen. Efter att han fick på sig ett eksemtäcke, fick en cortisonkur och lite annan eksembehandling blev han dock snabbt bättre.

Ridmässigt var han fortfarande mycket fräsch och pigg. Ute är han fortfarande rena racerhästen men i paddocken är han lugn. Då han är jättesnäll och har mycket livserfarenhet passade han bra till sparsam lektionsridning. När han kom hit hade han med sig sin sällskapsdam Anna-Klara, hälften shettis/hälften minishettis. Egentligen inte något som jag har någon "användning" för men jag ville inte skilja dem åt. Det visade sig att hon är en urcharmig tjej som vi nu inte vill vara utan.


Uppdaterad den 30 juli 2008 - Copyright ©Anstorp Islandshästgård