Startsidan Inackordering Undervisning Hästar Helena Till salu Blandat Kontakt
Rani frá Gillastödum

Rani - redo att fira Halloween

Rani är den första häst vi köpte. Denne genomtrevlige valack är värd sin vikt i guld för oss. Numera lär han folk att rida men hans huvudsakliga uppgift, om du frågar honom själv, är att vara flockledare. De första åren efter att vi flyttade hit var han hingstuppfostrare. Småhingstarna kom till honom vid sex till tio månaders ålder. Rani var sträng men vänlig mot dem och om någon av de äldre hingstarna lekte för hårt med dem eller var dumma mot dem tog Rani genast fred över dem och skyddade dem. Just nu styr han över en blandad grupp.

Som skolhäst är Rani trygg och snäll. Eleven lär sig snabbt att ge rätt signaler. För gör man rätt så går han som en klocka - gör man fel så märks det, fast på väldigt stillsamt sätt. Exempelvis om du sitter snett så går han inte rakt. Detta gör att han är en utmärkt läromästare då man märker snabbt om man gör fel och kan då rätta till det.

Rani är avelsvisad som valack i samband med att hans mor fick 1:a premie för avkommor, på ett Landsmot. Jag minns inte nu exakt vad han hade för poäng men han är 2:a klassad med en jämn 5-gångsbedömning och en totalpoäng på 7,81.

Han älskar att få komma ut i skogen. Trots sin respektabla ålder är han mycket pigg och fräsch och mycket trevlig att rida, inte bara för nybörjare utan för vana också.


Uppdaterad den 30 juli 2008 - Copyright ©Anstorp Islandshästgård