Startsidan Inackordering Undervisning Hästar Helena Till salu Blandat Kontakt
Undervisning
Lektionsverksamheten ligger tyvärr tillfälligtvis nere vårterminen 2010. Du är hjärtligt välkommen att höra av Dig inför höstterminen!

Vi erbjuder ridlektioner på islandshäst. Du kan välja att rida ensam eller tillsammans med ett par kompisar i en liten grupp. Jag kan ta emot upp till fem personer samtidigt beroende på tidigare ridvana. Ridvana är inte nödvändigt men jag tar i nuläget max två-tre ovana elever samtidigt.

Det är viktigt att Du känner Dig trygg och säker, därför väljer vi tillsammans ett inlärningstempo som Du känner Dig bekväm med. Hästarna som används i lektionsverksamheten är trygga, snälla och välutbildade.

En lektion börjar med att Du ryktar (borstar) hästen. Sedan när Du sadlat och tränsat Din häst går vi ut i paddocken för en lektion på 45 - 60 minuter. Efter ridningen och efterarbete är Du välkommen att koppla av i vårt trivsamma fikarum. Ett lektionstillfälle, från det att Du kommer hit tills det att Du åker hem, kan ta allt ifrån 1,5 till 2,5 timmar. Du har alltså gott om tid till Ditt förfogande att umgås med hästen innan och efter lektionen, om Du så önskar. Om Du vill har Du också möjlighet att hälsa på gårdens övriga hästar och på så sätt lära Dig lite om hästars beteende i andra situationer än ridningen.

Foto: Cem Göcgören

Foto: Christina Leijon

Vi önskar att Du ska få en stressfri islandshästupplevelse som går utanpå "vanlig" lektionsridning.

Du kan rida så regelbundet som du vill. Vanligast är en gång i veckan, men varannan eller var tredje vecka går också bra. Du kan boka lektion dag- eller kvällstid, vardag som helg. Eftersom vi inte enbart har fasta grupper på fasta tider behöver Du inte rida samma tid eller dag från gång till gång. Om Du är ensam men önskar att rida tillsammans med andra försöker jag hitta en ridkompis, på lämplig nivå, till Dig. Men jag kan tyvärr inte garantera detta just på grund av att vi inte enbart har fasta grupper. Vi har inte heller en fast termin. Mitt i vintern och mitt i sommaren brukar det bli ett naturligt uppehåll i ridlektionerna då vädret kan vara olämpligt att rida i.

Om allt detta låter intressant är Du välkommen att höra av Dig och boka en gratis provlektion. En sådan lektion är dock något kortare än de vanliga lektionerna, cirka 30 minuter ridtid. Provlektionen är till för att Du ska kunna känna Dig för om detta är något som passar Dig.

Välkommen!


Priser

Vuxen

Privatlektion: 350 Kr

2 eller fler personer tillsammans: 250 Kr pp

Ungdom (-16 år)

Privatlektion: 250 Kr

2 eller fler personer tillsammans: 200 Kr pp


Du kan betala gång för gång eller köpa ett klippkort. På ett 5-kort får Du en halv lektions rabatt. På 10-kortet, en hel lektions rabatt. Kortet gäller ett år från inköpsdatum.


   
Uppdaterad den 4 januari 2010 - Copyright ©Anstorp Islandshästgård